Self-Service IT Automation

Kwaliteitsverlies en hoge kosten door inefficiëntie

De waan van de dag zorgt ervoor dat IT-diensten vaak niet tijdig worden geleverd. De technologische diversiteit zorgt voor complexiteit, waardoor IT-waarde verloren gaat. Integratie vraagstukken, verschillende beheertools, benodigde kennis en ingewikkelde beheerprocessen zorgen voor constante werkdruk en maken efficiënt werken lastig. Tevens volgen de ontwikkelingen elkaar steeds sneller op en groeien de eisen van klanten met de dag.

3fifty - system centerHoe de beheerlast te verlagen en de focus te verschuiven van operatie naar service delivery?

Het gevolg zijn oplopende wachtrijen, gefragmenteerde kennis, lange responsetijden, lange doorlooptijden en veel fouten met additionele herstelwerkzaamheden. Daarnaast blijven de echt belangrijke business projecten vaak liggen.

IT Automation helpt

Met IT automation automatiseert u de levering van IT-diensten en repeterende beheertaken. IT automation heeft de volgende voordelen:

 • Het betaalt zichzelf terug (bij veel handelingen over verschillende afdelingen)
 • Het verhoogt de efficiëntie (werkt altijd; dag en nacht)
 • Het bespaart mankracht (geen menselijk handelen nodig)
 • Het verhoogt de kwaliteit (constante kwaliteit)
 • Het verhoogt de veiligheid (standaarden worden gehandhaafd)
 • Hoge capaciteit (beter schaalbaar dan menselijk handelen)
 • Geen fouten bij repeterende taken (mensen maken fouten, zeker bij repeterende taken)

Selfservice portal

Door de geautomatiseerde levering van diensten slim te koppelen aan een dienstencatalogus met portal biedt u uw organisatie de mogelijkheid via één portal zelfstandig diensten aan te vragen en geleverd te krijgen. Uw interne klant vraagt eenvoudig een standaard IT-dienst aan, die na controle en goedkeuring geautomatiseerd wordt geleverd conform uw standaarden, zonder fouten en zonder verdere tussenkomst van IT-personeel.

gartnerIT-automatisering is geen add-on technologie meer… het wordt snel de manier waarnaar IT moet kijken voor het beheer van haar infrastructuur.

Uw IT-personeel krijgt zo meer tijd voor het ondersteunen van de business en het ontplooien van nieuwe bedrijfsinitiatieven, doordat het minder tijd kwijt is allerhande beheersmatige en administratieve activiteiten. Zo ontstaat ruimte voor focus op projecten en beperkt u budgetverlies op herhalende operationele taken. De efficiëntie wordt verhoogd, de doorlooptijd wordt verkort en er is sprake van constante kwaliteit.

Hoe tijd te vinden voor projecten en activiteiten die zijn gericht op het toevoegen van echte waarde aan de organisatie?

Focus en overdraagbaarheid

IT-proces automation verlaagt operationele werklast en de werkelijke service delivery kan zelfs door andere afdelingen worden uitgevoerd zonder dat daar kennis van en rechten in systemen vereist is. Nu kunt u de uitvoering van taken werkelijk beleggen daar waar ze de meeste waarde hebben voor de klant. Zo kan nu ook een unskilled helpdesk beheertaken uitvoeren die voorheen alleen door de IT-beheerders mochten worden uitgevoerd, omdat zij de rechten en specifiek kennis hebben. Denk hierbij aan lidmaatschappen van groepen, password resets et cetera.

forresterDe belangrijkste trend voor uitgaven aan IT management software zal zijn de wijdverbreide adoptie van IT Proces Automation technologie

System Center en PowerShell

Met System Center Orchestrator, Windows PowerShell en System Center Service Manager kunnen wij uw organisatie een selfservice IT automation platform bieden waarmee het leveringsproces van standaard IT diensten wordt geoptimaliseerd en geautomatiseerd.

3fifty-self-service-it-automation

Uw preferred Microsoft Partner

3fifty - 2015 - microsoft partner

Hybrid Cloud Storage


Hybride cloudopslag voor lagere kosten en betere bescherming van gegevens?

info

Cloud


In uw organisatie de mogelijkheden van cloud benutten?

contact

Productiviteit


Beheer rondom Office365 vereenvoudigen? Identiteit integratie vraagstukken?

info

Werken bij 3Fifty!


Kom jij ons team versterken? Bekijk de Cloud consultant vacature.

vacature

Microsoft Intune


Mobiele apparaten, toepassingen en pc-beheer vanuit de cloud?

info

Automatiseren


Efficiënter beheren met PowerShell? Wij trainen en automatiseren!

info

Microsoft Azure


Uw IT Infra in de Microsoft Azure Datacenters middels de 3Fifty IaaS oplossingen?

contact

Het begint met visie

IT-proces automation gaat niet vanzelf, er is een investering nodig in techniek, tijd en kennis en is alleen succesvol wanneer uw organisatie zelf in staat is te automatiseren vanuit de juiste visie.

Automatisch is goed, maar automation gaat niet automatisch goed.

Wij helpen u

 • De visie te ontwikkelen
 • Kosten te verlagen
 • Doorlooptijden te verkorten
 • Service delivery dichter bij klant te brengen
 • Betere en constantere kwaliteit te leveren
 • Leveringsprocessen te automatiseren
 • Bij het trainen van uw mensen

3Fifty biedt:

 • Wij automatiseren; Op projectbasis kunnen wij voor u uw IT automatiseren
 • Wij automatiseren samen; Training-on-the-Job direct in de praktijk
 • Wij trainen; Naast Training-on-the-Job bieden wij ook klassikaal training

Automation Training

Onze training is gericht op het op laagdrempelige wijze introduceren van PowerShell en de gedachte achter automatiseren. Een ware Automation Kickstart! meer

Interesse of vragen?

Neem gerust contact met ons op om van gedachte te wisselen!

contact

13 augustus 2018
Goed beheer van de cloud bestaat uit veiligheid, gezondheid van de inrichting, optimalisatie en goede relaties. Daarnaast is het proactief.

25 juli 2018
Bij 3Fifty lopen we al een tijdje mee als het gaat om cloudtransitie. Daarbij liepen we en lopen we tegen veel zaken aan. Zoals de vragen en uitdagingen van de klant, de technische oplossingen die nodig zijn en het overbrengen van kennis.


3fifty-2015-system-center-azure

3fifty-2015-storsimple-topdesk-veeam

3fifty-2015-microsoft-office365